LXII. Bedřichu, jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš!

Stavbárske matiné

Dátum pridania: 27.11.2022

V predošlých piatich dieloch sme si ukázali, ako funguje preberanie nového bytu od developera. Dnes si naordinujeme lieky, ako predísť sklamaniu, frustrácii a problémom, ktoré sú s týmto „zážitkom“ často spojené.

Preberacích konaní sme zažili už stovky, teda presnejšie, zažili ich naši klienti, ktorým sme pomáhali. Videli sme zúfalstvo, obavy, slzy, provizóriá. V mnohých prípadoch sa nám podarilo účinne vplývať na vyriešenie problémov, alebo zachrániť kupujúcich od realitných harakiri. Nepreháňame.

Na trhu s novostavbami je vždy aktuálna mediálna „masírka“. K cenám a očakávaným vývojom sa vyjadrujú teoretici, analytici, národná banka, realitní makléri, špekulanti, lúzri a kadekto ďalší. O čom sa hovorí výrazne menej, je nekvalita stavebného vyhotovenia. Mnohí podnikatelia sa chvália, aké sú ich novostavby kvalitné. My by sme vedeli rozprávať... Pritom práve kvalita stavby je z dlhodobého hľadiska rozhodujúca. Nie to, či máte úrok na hypotéke 2 alebo 4 percentá. Pretože náklady na opravy spoľahlivo prebijú chybný výber novostavby, a hlavne developera, ktorému posuniete Vaše peniaze. Teda, málokedy sú to Vaše peniaze...

Ďakujeme všetkým, ktorí využívate naše služby v praxi. Rozmýšľali sme, k čomu prirovnať skúsenosť nášho kolegu s kúpou novostavby. Usúdili sme, že sa to celkom dobre podobá na veľmi skúsenú gynekologičku, ktorá sa až teraz (po rokoch praxe) stala matkou, a zažila komplikovaný a ťažký pôrod. Starostlivo sa pripravovala, robila všetko to, čo radí svojim pacientkam, využila všetky svoje teoretické vedomosti, ale nič z toho nenahradí osobnú skúsenosť. Náš kolega zažil na vlastnej koži, čo je to kúpa novostavby od developera. Neudialo sa nič, čo by nás prekvapilo. Ale až teraz sa nás to bytostne dotklo.

Dlhšiu dobu sme hútali, ako pomôcť kupujúcim. Aby dopredu vedeli, na čo sa majú pripraviť. V scénke filmu Vesničko má středisková odporúča doktor Skružný hostinskému Bedřichovi, aby si išiel prehliadnuť krematórium. Nech vie, čo ho čaká. My vám namiesto krematória odporúčame našu knihu. Je to náš preventívny liek. Je účinný a veľmi dobre zaberá. Prečítajte si ju, aby ste vedeli, čo môžete pri kúpe novostavby očakávať.

Názov knihy je Pozor, novostavba! a myslíme si, že bude skvelou pomôckou (a možno aj dobrým vianočným darčekom) na zorientovanie sa v problematike. Knihu si môže kúpiť v internetových aj kamenných kníhkupectvách po celom Slovensku, alebo ju so zľavou nájdete aj v našom e-shope.

Dozviete sa v nej
ຈ Prečo v stavebníctve platí časový paradox? Dnes je dnes, ale o rok nebude o rok...
ຈ O skrytých vadách novostavieb
ຈ Ako zvládnuť reklamačné konania
ຈ Kto je inšpektor nehnuteľností a prečo vaše zdravie závisí na jeho know-how
ຈ Že kvalitná zmluva je absolútny základ
ຈ O zabijaku malých detí, duplexoch aj Desatore kupujúceho
ຈ O príbehoch zo skutočnej praxe, nátlaku, aj nekalých obchodných praktikách
ຈ A k tomu veľa odporúčaní, ako sa pri kúpe novostavby nenechať obabrať

Máloktorá kniha vám dokáže ušetriť tisíce eur a kilometre nervov. Táto rozhodne áno.


>> Novší článok: pripravujeme
<< Starší článok: LXI. Inšpektor smeruje do kúpeľov 5. časť

Chcete mať pohodlný prístup k seriálom Stavbárske matiné a Tajomstvá nehnuteľností?

Budeme vám posielať link na čerstvé vydania.
Je to zadarmo, žiadna cenzúra ani obťažujúca reklama vedľa textov.