XXVIII. Kladivo na konkurenciu v CityPark Ružinov

Stavbárske matiné

Dátum pridania: 12.3.2019

Pravidlá tohto seriálu nájdete v jeho nultom dieli.

Je 7. február 2019, 11:55 hod. a my práve prichádzame kontrolovať byt na 11. poschodí vo veži C v projekte CityPark Ružinov, bývalé 3nity.

Vo vestibule sa vítame s našimi klientmi, avšak počet prítomných akosi nesedí. Sme dvaja a čaká na nás osem ľudí, čo je trochu priveľa na dohodnutú inšpekciu 2-izbového bytu, ktorá má oficiálne začínať o 12:00 hod.

So všetkými sa pozdravíme a od jedného mladého muža dostávame čudesnú otázku: „Vy ste tí z Čekbytu?“ Odpovedáme „Našťastie nie.“ Keďže v CityParku sme kontrolovali už veľa priestorov, poznáme zástupcu zhotoviteľa, aj troch zástupcov developera. Zvyšné štyri osoby sú dve dvojice ľudí, ktorí si idú prebrať dva rôzne byty. Jedna dvojica si objednala naše služby. S touto dvojicou a dvoma zástupcami developera odchádzame kontrolovať ich byt.

Vo výťahu sa vezieme všetci spolu. Nedá nám to a pýtame sa druhej dvojice, prečo sa zaujímali, či sme z Čekbytu. Dostávame šokujúcu odpoveď: „My sme si ich objednali na inšpekciu nášho bytu, ale neprišli, ani sa nám nijako neozývajú.“

Žasneme.

Uštipačne dodávame: „Vidíte, urobili ste zlý výber. Mali ste sa rozhodnúť ako pán Novák [pán z druhej dvojice]. On si vybral nás, pretože sme najlepší a dá sa na nás aj spoľahnúť.“ Všetci vystupujeme na rovnakom poschodí a druhá dvojica (bez inšpektorov) zamieri do vedľajšieho bytu.

My sa venujeme našim klientom, nachádzame v byte nezrovnalosti v schéme zapojenia elektrorozvádzača, oplechovaní parapetov, viacero maliarskych defektov, dispozičný omyl vo WC, absenciu vzduchotechnického prvku a ďalšie nedostatky, ktoré sa spisujú do preberacieho protokolu. Práca nám ide svižne, a aj napriek nálezom nedostatkov panuje v byte počas našej inšpekcie pozitívna atmosféra. Naši klienti sú uvedomelí a milí mladí ľudia.

Napriek tomu, že byt je relatívne malý, chodíme aj na takéto inšpekcie vo dvojici. Prácu zvládne aj jeden odborník, ale vo dvojici dokážeme byty skontrolovať rýchlejšie a znižuje sa aj riziko teoretického prehliadnutia niektorých nedostatkov. Sme miestna etablovaná firma, službu sme na Slovensku vymysleli a do praxe zaviedli ešte v roku 2006 práve my a odvtedy máme vychytané skoro všetky muchy. Každý klient od nás dostáva 100% a pár bonusov k tomu.

Naša dvojica klientov je s našou prácou veľmi spokojná a keďže sme dvaja, jeden z nás pred koncom odchádza do susedného bytu opýtať sa druhej dvojice (ktorých ich inšpektori nechali v štichu), či by nechceli využiť naše služby. Mladý pár odpovedá, že ani nie, oni si byt pozreli a nevidia v ňom nedostatky. Rozhliadneme sa po veľkej prázdnej miestnosti a odpovedáme: „Ako myslíte; ale nevadí Vám napríklad absencia spätnej klapky pre vzduchotechnické potrubie?“ A pritom ukazujeme prstom do kuchynskej časti. Pozrú sa na seba a vravia: „Ahá, tak teda asi radšej áno.“ V priebehu pár sekúnd dohadujeme objednávku a formality. Naša cena je ešte nižšia ako by zaplatili Čekbytu. Aj v tomto byte nachádzame chyby, ktoré sa spisujú do preberacieho protokolu a ktoré táto sympatická dvojica nepostrehla, kým boli v byte sami. Niektoré sú menej vážne, ale napríklad sedieť na šikmo osadnej záchodovej mise, asi nebude labúžo...

Týmto ďakujeme našej konkurencii, že nechodí poskytovať služby ich klientom. Máme možnosť sa im venovať práve my. Ďakujeme za kladivo, ktorým sa sami tlčú.

Inšpekcia nehnuteľností chráni kupujúcich pred nákupom alebo prebratím toxických nehnuteľností. My to tak robíme už 12 rokov a keď bude potrebné, budeme chrániť kupujúcich aj pred nezodpovednými inšpektormi.

Pozn.: meno nášho klienta aj konkurenta bolo zmenené.

>> Novší článok: XXIX. Nájdi chybu
<< Starší článok: XXVII. Rozbehnutá Dúbravka

Chcete mať pohodlný prístup k seriálom Stavbárske matiné a Tajomstvá nehnuteľností?

Budeme vám posielať link na čerstvé vydania.
Je to zadarmo, žiadna cenzúra ani obťažujúca reklama vedľa textov.