XXV. Výhľad trochu iný ako sa čakalo...

Stavbárske matiné

Dátum pridania: 03.12.2018

Pravidlá tohto seriálu nájdete v jeho nultom dieli.

Obsah tohto nášho príspevku bol spracovaný aj v relácii Reflex na TV Markíza dňa 25. júna 2018.

Čo by ste povedali na takýto výhľad z kuchyne alebo obývačky?


Nepríjemné, však? Ale aj to zažívajú naši klienti, ktorým pomáhame s kontrolou bytov pri preberacích konaniach. Majiteľka tohto bytu nám tvrdila, že v pôvodných vizualizáciách žiadne technické zariadenia na streche nakreslené neboli. Práve kvôli tomu si tento byt aj vybrala. Po bližšom zoznámení sa s jej situáciou sme nemali dôvod jej neveriť. Ale poďme postupne.

Keď podídeme bližšie k zábradliu, naskytne sa nám takýto pohľad. Fajnšmeker vzduchotechnických inštalácií si tu zaiste príde na svoje.


Nejde ale iba o výhľad. Kupujúci nemá informáciu, na čo vlastne toto zariadenie slúži, a prečo je tu umiestnené.
Z našich skúseností nemožno vylúčiť odvetranie záchodov, kúpeľní, kuchynských digestorov alebo aj garážového priestoru. A presne to sa aj potvrdilo. Je logické, že okrem vizuálneho smogu má obyvateľ oprávnený strach aj z obťažovania zápachom.

Pozrime sa, čo propagoval v júni 2018 developer na svojej oficiálnej webstránke. Zelenou hviezdičkou sme označili dotknuté miesto. Na streche je síce naznačené nejaké zariadenie, avšak rozhodne nie v takom veľkom rozsahu, aký je v skutočnosti.


Developer žiadnu svoju chybu nepripúšťa, ponúkol však kupujúcemu bezsankčné odstúpenie od zmluvy. Čo však v prípade, že kupujúci už zaplatil vysoké zálohy za nábytok na mieru? Núka sa otázka: nebol kupujúci vedome uvedený pri kúpe do omylu? Aj takéto smutné témy sa týkajú bytov, ktoré si ľudia kupujú "z papiera".

Pre úplnosť dodávame, že takto to v reále vyzerá na streche susedného objektu.


A takto príjemne to vyzeralo na oficiálnej stránke developera. Čisté ploché strechy, bez akýchkoľvek technických zariadení.





>> Novší článok: XXVI. Ktoré schodisko je správne?
<< Starší článok: XXIV. Génius

Chcete mať pohodlný prístup k seriálom Stavbárske matiné a Tajomstvá nehnuteľností?

Budeme vám posielať link na čerstvé vydania.
Je to zadarmo, žiadna cenzúra ani obťažujúca reklama vedľa textov.


Fotogaléria