XIV. Obklady v kúpeľni, takzvaný štandard

Stavbárske matiné

Dátum pridania: 16.6.2018

Pravidlá tohto seriálu nájdete v jeho nultom dieli.

Kvalitné bývanie sa stále nachádza v Slnečniciach, v zóne Mesto, budova A1. Dnes si ukážeme, ako sa šetria peniaze na obklady v kúpeľni, ktorá je spojená s WC.

Poviete si, normálna kúpeľňa. Nalepiť zrkadlo, namontovať svietidlo a je to.



Áno, ale dá sa na to pozerať aj inak. Pri inšpekcii tohto bytu sme si všimli, že stena stúpačky je namaľovaná obyčajnou farbou (avšak takou, ktorá sa vyrába pre developera, voľne sa takmer kúpiť nedá). Nie je obložená keramickými obkladačkami. Prečo? Lebo cena.

Na ďalšej fotke vidíme, že v blízkosti tejto steny sa nachádza záchodová misa. Bude zaujímavé sledovať, koľko kvapôčok moču sa na stenu dostane a ako sa tá stena bude čistiť. Pánske cikanie na stojáka bude preto zakázané.



Nemyslite si, že páni nevedia trafiť do misy. Vedia, ale všetci výrobcovia klozetov vám povedia, že časť kvapiek sa od porcelánu jednoducho odráža smerom von, a pozor - to isté sa deje aj pri splachovaní s nezatvoreným poklopom. Čochvíľa to zistia aj obyvatelia.

Ak sa vás cikanie postojačky netýka, tak bežné umývanie sa už bude. Vidíme, že stena naľavo od umývadla tiež nie je obložená. Spomeňme si na vodné fŕkance od umývadla, prípadne makeupové líčenie.

Bola naozaj taká finančná úspora neobložiť 1 meter štvorcový?

Prejdime na dizajn. Bol problém doložiť obklad pri vani po hranu zárubne? Koľko tým developer so zhotoviteľom ušetrili?



Aby sme mali obrázok o štandardnom vyhotovení obkladov úplný, pozrieme sa naľavo od WC. Je tam stena s rebríkovým radiátorom. Tiež neobložená. Ako asi bude časom tá stena vyzerať, keď obyvateľov napadne prehodiť si na radiátor mokrý uterák, prípadne nejaké odevy?



Nech žije cost-cutting! Developer toto volá štandardné vyhotovenie. OK, berieme. Ale potom tvrdíme, že zóna Mesto je v štandardnom prevedení konfekcia, ktorá má od kvalitného bývania ďaleko. Je to škoda, pretože remeselne bola táto kúpeľňa zvládnutá veľmi dobre. Obklady v kúpeľni boli presné, rovné, detaily dotiahnuté. Za takýto výsledok robotník naozaj nemôže.

Ešte dopĺňame, že nášmu klientovi bolo dodané umývadlo široké 50 cm, namiesto 60 cm a obyčajná vaňa namiesto dohodnutého vyššieho štandardu.

A na prvý pohľad to vyzeralo ako normálna kúpeľňa...

>> Novší článok: XV. Dámsky pisoár
<< Starší článok: XIII. Nepochopiteľné dvere

Chcete mať pohodlný prístup k seriálom Stavbárske matiné a Tajomstvá nehnuteľností?

Budeme vám posielať link na čerstvé vydania.
Je to zadarmo, žiadna cenzúra ani obťažujúca reklama vedľa textov.


Fotogaléria